Moğolistan Konsolosluğu & Moğolistan Vize

Moğolistan Devleti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili vatandaşları ülkeye giriş tarihlerini takiben 90 gün ile sınırlı Moğolistan seyahatleri için Moğolistan Konsolosluğu’na vize için başvuru yapma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hizmet (Gri) Pasaportu, Hususi (Yeşil) Pasaport ve Diplomatik (Kırmızı ve Siyah) Pasaport hamili kişiler ise Umumi pasaport sahibi kişiler gibi Moğolistan Devleti’ne yapacakları seyahatlerde ülkeye giriş tarihlerinden itibaren 30 günü aşmayan seyahatleri için Moğolistan Konsolosluğu vize başvuru işlemlerine tabi tutulmazlar.

Türkiye Cumhuriyeti ve Moğolistan Devleti arasında her iki ülkenin Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu, Hususi Pasaport ve Diplomatik Pasaport hamili vatandaşlarının diğer ülkeye yapacağı 30 gün ile sınırlı seyahatlerde konsolosluk vize işlemlerinden muaf tutulmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştır.

 

 

Moğolistan Konsolosluğu vize 

Moğolistan Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında her iki ülke vatandaşlarının pasaport türüne bakılmaksızın karşılıklı olarak 30 günlük vizesiz seyahatlerde bulunabilmelerini öngören “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatine İlişkin Anlaşma” 10 Ekim 2013 tarihinde Ankara'da imzalanmıştır.

Söz konusu anlaşma ile ilgili karşılıklı vizesiz seyahat uygulaması, 12 Şubat 2014 tarih ve 2014/5993 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanmış olup, ilgili hükümleri gereği 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Moğolistan Devleti’nde kesintisiz olarak 30 günden daha fazla ikamet etmeyi gerektiren (eğitim, oturum, çalışma) gibi nedenle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Moğolistan Konsolosluğu vize işlemlerine başvuru yapmak zorundadır. 

 

Moğolistan Konsolosluğu vize başvurusu

Moğolistan Devleti’nde 30 günden daha uzun süreli ikamet gerektiren durumlar için seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hamili oldukları pasaport türüne ve seyahat amacına bakılmaksızın Moğolistan Konsolosluğu tarafından talep edilen Moğolistan vizesi başvuru evraklarını temin ederek Moğolistan Konsolosluğu’na vize için müracaat etmelidir. 

Moğolistan’a vize gerektiren sebeplerle seyahat edecek olan kişiler Moğolistan vizesi başvurularını doğrudan Moğolistan Konsolosluğu’na yapmak zorunda değildir. Bu kişiler Moğolistan vizesi başvurularını Moğolistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan Vize Danışma Merkezleri ve Turizm/Seyahat Acenteleri Aracılığı ile yapabilmektedir.

 

 

Moğolistan Konsolosluğu vize başvurusunda dikkat edilecek hususlar

-    Moğolistan Devleti’ne seyahat edecek olan kişilerin Moğolistan Konsolosluğu’na vize başvurusu esnasında sunacakları pasaport vize başvuru tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır.

-    Moğolistan Konsolosluğu vize başvurusunda kullanılan pasaportlarda vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Varsa eski pasaportlar Moğolistan Konsolosluğu’na ibraz edilmelidir.

-    Moğolistan Konsolosluğuna vize başvurusu için sunulacak Moğolistan vize başvuru formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır.

-    Moğolistan vizesi için Moğolistan Konsolosluğu’na ibraz edilen belgeler eksiksiz olarak temin edilmeli ve vize başvuru formu ile belgelerde yer alan bilgiler birbirini desteklemelidir. 

-    Moğolistan Konsolosluğu tarafından talep edilen vize başvuru belgelerinin yeni tarihli olmasına dikkat edilmelidir.

Duyurular

Moğolistan Konsolosluğu 29 Ekim Programı

Moğolistan Konsolosluğu ve Moğolistan Büyükelçiliği Türkiye’nin Resmi tatil günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim 2015 P...
2018-11-09 14:48:03 Devamı...
Tüm Duyurular
Moğolistan Konsolosluğu